Fairplay Statement

Beste spelers, ouders, trainers, kortom iedereen die bij onze club betrokken is.

Afgelopen zaterdag is een wedstrijd van één van onze jeugdploegen niet verlopen hoe een voetbalwedstrijd zou moeten verlopen. We hebben hiervan melding gekregen van de tegenstander, en dat werd  ook door onze ploeg bevestigd. Sinds maandag zijn we een onderzoek gestart binnen onze club, en in dialoog gegaan met een andere club. Welke ploeg er net iets te hard in vloog en wat er precies naar elkaar werd verweten, daar zijn de ploegen het niet met elkaar eens. Een typisch welles nietes spelletje, wat het ook moeilijk maakt om hier als club gevolgen aan te geven. Zowel de andere club, als de onze, betreuren dat er naar de pers is gestapt, aangezien niemand delen van het verhaal met zekerheid kan bevestigen.

Dit neemt echter niet weg dat dit een goede gelegenheid is om nog eens te benadrukken aan al onze leden waar wij als Dynamo Beervelde voor staan.

We zijn een club, en dat blijkt ook uit de realiteit, waar iedereen welkom is. Voor discriminatie of racisme is in onze club geen plaats. Als dit wordt vastgesteld, zullen hier absoluut gevolgen aan gekoppeld worden. Dit kunnen we absoluut niet tolereren, want dat is niet waar wij als Dynamo voor staan.

In het woord wedstrijd zit het woord strijd. Dat ploegen willen winnen, is normaal, en een goede zaak. Maar het is ieders taak om ervoor te zorgen dat dit nooit ten koste gaat van de fair play, en het verzorgde voetbal dat we willen brengen. Merk je dat een wedstrijd te scherp wordt gespeeld, ongeacht door wie daar verantwoordelijk voor is, probeer er dan de angel uit te halen en de rust te laten terugkeren.

Dit weekend was er helaas een voorbeeld van hoe het niet moet. Niemand komt hier als winnaar uit.

Met sportieve groet,
Het bestuur Dynamo Beervelde

Leave a Reply

Your email address will not be published.