Historiek

In 1952 was in Beervelde al voetbalclub SK Beervelde opgericht en aangesloten bij de Belgische Voetbalbond. Door onenigheid richtten enkele misnoegde spelers in 1968 een nieuwe voetbalclub op, FC Dynamo Beervelde, opgericht door Lucien Ferket. De ploeg bestond uit jonge gasten en schaarde zich onder het KVS (Katholiek Sportverbond). De naam ‘Dynamo’ verwijst naar het grote Dynamo Moskou dat toen aan een rondtrip in België bezig was. In 1977 stapte men uiteindelijk over naar de Belgische Voetbalbond, waar men stamnummer 8523 kreeg toegekend. Men ging er van start in de laagste provinciale reeks, Vierde Provinciale.

Dynamo Beervelde bleef het volgende decennium in de laagste reeksen spelen, waar het regelmatig derby’s speelde tegen dorpsgenoot SK Beervelde. Begin jaren ‘90 kende de club een succesperiode. In 1989 behaalde men de titel in Vierde Provinciale en promoveerde men naar Derde Provinciale. Het seizoen daarop stootte men zelfs meteen door naar Tweede Provinciale. Daar kon men zich enkele seizoenen handhaven, maar in 1993 degradeerde men weer naar Derde Provinciale.

In 1999 ging dorpsgenoot SK Beervelde op in fusieclub SK Lochristi, zodat Dynamo Beervelde de enige overblijvende club was in Beervelde. In 2004 degradeerde Dynamo Beervelde weer naar het laagste niveau, Vierde Provinciale. Na deze degradatie herstructureerde de club. Ook muzikant Miguel Wiels speelde hierin een rol. De clubnaam werd VK Nieuw Beervelde en de clubkleuren werden gewijzigd in blauw en rood.

VK Nieuw Beervelde kende opnieuw succes en in 2007 behaalde men de titel in Vierde Provinciale, na een onwaarschijnlijke puntentotaal van 88 (op 90). Een jaar later behaalde men ook in Derde Provinciale de titel en zo stootte men in 2008 meteen al door naar Tweede Provinciale.

In 2009 ging de club ook van start met een tweede elftal in Vierde Provinciale. In Tweede Provinciale kreeg het A-elftal het moeilijker. Beervelde eindigde er in de onderste regionen van de rangschikking, maar kon er zich toch drie seizoenen handhaven. In 2011 degradeerde de club weer naar Derde Provinciale, waar men zowel sportief als extra-sportief door een donkere periode ging.

Onder impuls van een aantal mensen met een rood-wit Dynamo hart keerde men in 2014 na tien jaar terug naar de oude clubnaam FC Dynamo Klein-Gent Beervelde (verwijzend naar het gehucht Klein-Gent).